2009/10/24

Så kul att ni börjat kommentera mina inlägg, både här på bloggen och via mailen! Jag lovar att jag skall besvara dem till skillnad från i våras då orken och lusten försvann.
Slänger in en före och efterbild på våran hall här hemma.
Tyvärr kan jag inte göra några större utsvävningar eftersom hallen är 1½ meter bred med 2 dörrar på ena sidan och en hel garderobsvägg på den andra. Det enda som får plats är faktiskt denna lilla byrå som från början var ett grått slitet dokumentskåp. En kväll fick jag ett ryck av att måla hela skåpet svart och slet fram alla prylarna. När jag till sist öppnar färgburken ser jag att det bara ligger några matskedar på botten. Eftersom allt redan var framme beslutade jag mig för att grunda det med den lilla färg som fanns, jag borstade på tunnt, tunnt med färg för att det skulle räcka till hela. Efteråt började nära och kära berömma det och fråga efter måleriknepet så det blev aldrig av att jag köpte mer färg.



















Förebild: En tom och trist byrå.




















Efterbild: En byrå fylld med underbara ting. Den kortare av blockljusstakarna får agera piedistal åt den grå krukan. Den handskrivna skylten vann jag hos en tjej som heter Emma. Den stora grå ljuslyktan fungerar numera som drivhus åt mina små sticklingar. Till skillnad från alla andra bloggare samlar jag inte på pelargoner utan på porslinsblommor!

2009/10/23

Ibland blir jag så trött att jag mår illa.



















Bloggvärlden är full av bloggare som visar upp sina underbara och unika hem, ändå är det bara ett fåtal av dem som cirkulerar runt i inredningstidningarna.
Är det någon som ens letar efter nya hem till tidningarna eller säger de bara: "vi behöver ett hem till reportaget om jul/påsk/sommar/vitt/lantligt/shabby/romantiskt/franskt, skall vi ta henne vi var hemma hos förra veckan eller? Det blir la lättast så"
Nej lite variation tycker jag allt att det skall vara.
Avslutar med att slänga in en bild på en hemmagjord kruka som garanterat ALDRIG har visats i en inredningstidning ;o)

2009/10/21

Hur man sparar 550:- på 1 timma!
























Alla har vi väl suttit och slösurfat på olika bloggar och nätbutiker för att plötsligt hajja till när något fångar vår uppmärksamhet.
Just det hände mig idag. Satt och tittade på någon nätbutik (som jag glömt namnet på) när jag plötsligt såg kudden, just det ja. DEN kudden! Alldeles perfekt i mina ögon och med ett underbart monogram i form av ett R som är första bokstaven i vårt efternamn.
Blev stormförälskad i vanlig ordning fram tills jag såg prislappen... 550:- inkl. innerkudde.
Snål som jag är eller kanske ekonomisk är det rätta ordet, för jag skulle ALDRIG i hela mitt liv betala 550:- för en kudde, med eller utan innerkudde i dun. Speciellt inte när jag är säker på att jag kan göra en själv!
Sagt och gjort, fram med en av soffkuddarna i oblekt linne (som är sydda av gardinernas spilltyg), sedan skrev jag ut ut en förstorad bild av monogramet, använde min finurlighet och karbonade över bilden till kudden, dock funkade inte den metoden så bra så det mesta av bilden ritade jag på frihand, det vara bara R:et som syntes på kudden.
Därefter tog jag en av makens permanentpennor som han har till sina dvd-skivor och började rita och fylla i. Tog väl ca. 1 timma och nöjd blev jag.
Kunde inte bestämma mig om jag skulle kopiera bilden rakt av och rita den lodrätta linjen också så jag avstod, men nu i efterhand känns den lite tom, har dock en plan på att skriva alla familjemedlemmars namn i de olika hörnena.

2009/10/19

Inredning finns på de konstigaste ställen...


För ett tag sen följde jag med maken till hans kickboxningsträning i syfte att fotografera lite åt han och "grabbarna på klubben". Inte hade jag en tanke på att jag skulle bli förälskad vid första ögonkastet, men det blev jag för i ett hörn låg denna skapelse. En alldeles underbart sliten medicinboll. Mer vintage än så kan det väl inte bli.
Jag slet upp kameran, tog ett kort och på väg hem visade jag det för maken och sa: "DEN skall jag ha!".
Men döm om min förvåning när maken i förra veckan kom hem och kungjorde att han hade en present till mig. Hur nyfiken som helst tvingades jag stå i köket medans maken & dottern smusslade i hallen.
Plötsligt hör jag ett enda ord från dottern: "boll".
Först trodde jag att jag hörde fel, men inte då, maken hade faktiskt med sin min älskade boll hem. Nu ligger den på golvet i vardagsrummet och dottern leker med den varje dag, men vad gör det? Den får ju bara mer patina då!

2009/10/08

Vardagsrummet.

Det var ett tag sedan det bloggades här hemifrån, Bissingen är inne i sin "Mammaperiod" och sitter som ett plåster på mig dagarna i ända så något pysslande och donande är det inte tal om. Väljer därför att visa upp lite bilder ifrån vardagsrummet. Se och njut!

Stämningsfullt på en liten hylla.

Ovanpå sekretären trängs ljusstakar ifrån indiska (som jag målat vita) med rostiga ljusstakar fyndade på en loppis i Danmark i somras. Jag var helt inställd på att pruta på dem, men killen som sålde dem ville ha 20:- för 5 stycken, bara att tacka och ta emot ;O)

Lamporna Årstiden ifrån Ikea står i fönsterna.


Makens musikvägg ovanför skänken. En kväll framför tvn fick han en uppenbarelse om vad vi skulle göra med den kala ytan ovanför vårat gamla slitna fönster. Citatet mellan gitarrerna har Frun i huset textat för hand och är ur "I walk the line" med Johnny Cash som är makens stora idol.

Det var allt för denna gången!
/T.