2009/10/21

Hur man sparar 550:- på 1 timma!
Alla har vi väl suttit och slösurfat på olika bloggar och nätbutiker för att plötsligt hajja till när något fångar vår uppmärksamhet.
Just det hände mig idag. Satt och tittade på någon nätbutik (som jag glömt namnet på) när jag plötsligt såg kudden, just det ja. DEN kudden! Alldeles perfekt i mina ögon och med ett underbart monogram i form av ett R som är första bokstaven i vårt efternamn.
Blev stormförälskad i vanlig ordning fram tills jag såg prislappen... 550:- inkl. innerkudde.
Snål som jag är eller kanske ekonomisk är det rätta ordet, för jag skulle ALDRIG i hela mitt liv betala 550:- för en kudde, med eller utan innerkudde i dun. Speciellt inte när jag är säker på att jag kan göra en själv!
Sagt och gjort, fram med en av soffkuddarna i oblekt linne (som är sydda av gardinernas spilltyg), sedan skrev jag ut ut en förstorad bild av monogramet, använde min finurlighet och karbonade över bilden till kudden, dock funkade inte den metoden så bra så det mesta av bilden ritade jag på frihand, det vara bara R:et som syntes på kudden.
Därefter tog jag en av makens permanentpennor som han har till sina dvd-skivor och började rita och fylla i. Tog väl ca. 1 timma och nöjd blev jag.
Kunde inte bestämma mig om jag skulle kopiera bilden rakt av och rita den lodrätta linjen också så jag avstod, men nu i efterhand känns den lite tom, har dock en plan på att skriva alla familjemedlemmars namn i de olika hörnena.

1 kommentar:

patrick sa...

De känns skönt att läsa att andra också har samma reflektioner över pris på olika saker o att man får lust att göra själv,mycket billigare: