2009/02/10

Vårlökar och en kille i klänning...

Sagan om en kille i klänning...
På spegelfönstret i vardagsrummet sitter ett gammalt svartvitt foto på Fruns far. Det roliga är att när denne herre fyllde 50 fick han ett fotografi av sin mor som var taget 50 år tidigare. Det första han säger är: men jag har ju klänning! Hans mor förklarar för honom att på den tiden hade alla pojkar dessa tunikor när de skulle vara finklädda.
Ett par minuter senare kommer hans dotter ( med andra ord bloggens ägarinna) och ser kortet. Farmodern berättar stolt för sitt barnbarn att hon haft detta foto liggandes i alla år som en framtida present till sin son. Barnbarnet säger då: "vilket fint kort, men varför har han klänning på sig?"
Nu är farmoderns mått rågat och hon pressar fram med återhållen vrede: "det är ingen klänning, det är en TUNIKA!"
Från den dagen och framåt har vi haft många goda skratt åt den händelsen och när Fru Rhodin ville låna bilden och kopiera den ringde hon helt enkelt upp sin far och sa: "skulle jag kunna få låna fotot av dig där du har klänning på dig?"

3 kommentarer:

Vita spetsar och snoriga ungar sa...

Söt kille i klänning...hihi

kram Helene

Catarina sa...

Vilken trevlig blogg du har,ser roligt ut att göra tvålar,har tänkt att prova men har inte tegit mig tid..är ju så mycket man vill göra :))
Roligt att du är med i min tävling :))
Ha det bra//Catarina

Englagård sa...

Ja kära nån, så det kan bli med kulturkrock och allt. Jag antar att fadern kommer att få höra detta ett tag:)

Ha en skön fredagkväll
kram Karina