2009/02/04

Rundvandring i badrummet.

Eftersom våran dotter har drabbats av BÅDE öroninflammtion och halsfluss har vi lagt "piffandet" hemma på is. Därför väljer vi att nu påbörja operation rundvandring med start i badrummet. Eftersom vi bor i hyresrätt kan vi inte göra om badrummet som vi vill utan har istället satsat på att med små detaljer skapa en personlig inredning.
**********************************************************************************
Tavellisten över wc-stolen.
En helt vanlig eklist som fått några glesa drag med penseln. Därefter har krokar till handdukar skruvats fast undertill. Nästa projekt är att Frun i huset skall texta varje familjemedlems initial ovanför kroken. Den dag då tid och ork finnes vill säga.
Ovanpå listen står små ikea-glaslyktor som klätts om i ett franskt dokument, våra egenproducerade glasburkar (fyllda med badsalt) och några väldoftande tvålar som slagits in i grovt papper och hampasnöre.
Wc-pappershållaren har fått ett nytt fodral i form av ett franskt dokument. De dagar toalettbesöken tar lite längre tid kan man öva på sin franska. Dekorativt och praktiskt ;o)

Dotterns badleksaker ryms i en hemmasydd tygpåse. I vanliga fall är den knökfylld, men just för stunden var det badkaret som var drabbat av dem. Bara öppna dragsnodden och vända påsen upp och ner över badkaret. Praktiskt och populärt (hos dottern).

Ett charmigt fat i gjutjärn inköpt på Dot keramik för flertalet år sedan får tjänstgöra som tvålfat med en av våra handgjorda tvålar på (för den som gillar traditionell handtvagning).

För de mer hygieniska finns det flytande tvål i en pumpflaska ifrån indiska.

På golvet ligger det vita badrumsmattor med virkat spetsbård.
Dessa badrumsmattorna hade Fru Rhodin trånat efter ett tag, något som hennes kära mor hade snappat upp och därför köpt 2 stycken till Cirkus Rhodin i julklapp. Herr Rhodin blev måttligt glad då han anser de vara för "tjejiga".

Närbild på mosaikskålen (samma design som tvålpumpen) som står i badrumshyllan. Skålen är fylld med väldoftande hemmagjorda tvålar och en rostig hästsko som är ett barndomsminne för Frun. Vi älskar annorlunda detaljer, speciellt rostiga sådana eller zinkade, men till skillnad ifrån många andra finner vi ingen glädje i att köpa dessa saker hur som helst i stora kvantiteter utan allt måste ha en historia och vet vi inte historien är vi inte intresserade av objektet.

Översta planet på hyllan ifrån ikea (som INTE får målas om enligt Herrn i huset) ägnas helt åt dekorationer. Några knoppande vårkvistar, en ljuslykta från jysk fylld med eucalyptus och ett väldoftande ljus, en bukett med vårgrönt inslagen i blomsterpapper och dekorerad med ett hemmagjort hjärta och sist men inte minst en av Fruns favorittavlor (som Herrn anser vara ytterst deprimerande) som aldrig skulle kommit över tröskeln om Frun inte hade fått den i födelsedagspresent.

6 kommentarer:

Mrs Krumelur sa...

Va fint ni har det med små charmiga detaljer, gillar speciellt toapappershållaren , fint!

Ha en bra dag!

MVH Mrs Krumelur

Anonym sa...

Jag tycker ni har hellyckat med att göra saker annorlunda trots att ni bor i hyresrätt. Det gör jag också, men har inte hittat ideerna än hur man kan göra det lite annorlunda :)

Villa Carl Larsson sa...

Vad roligt att du ville vara med och tävla hos mig. Lycka till :)

Kram Josefin

Britt sa...

Va snyggt det blev med toapappershållaren!

Jättemysigt.

Kram Britt

Helene sa...

Hej på er!

Ni har verkligen lyckats göra det fint! Grattis!

Jag har en liten överraskning att hämta på min blogg om ni vill..:)

Fredagskramen Helene

Anneli sa...

Jättefint har ni lyckats gjort med egna härliga kreativa idéer..
Roliga idéer...
Kramar/Annelie