2008/09/30

Franska dokumentrullar.


Franska dokumentrullar på antikbehandlat papper med dekorativt brända kanter och förslutna med en röd lackstämpel.
70:- alt. 60:- vid beställning av fler varor eller om du är tidigare kund hos oss.

2008/09/25

Höstpyssel.




Det har höstpysslats mer i det Rhodinska palatset i veckan som varit. Medans maken sov sött på soffan slängde jag ihop ett äpple- och mosshjärta. Provade först att ha det på balkongen, men det kändes inte riktigt rätt...

...Så numera hänger det i köket och sprider lantlig charm kring sig. T.o.m maken gillar det, han som är så allergisk emot hösten annars!

En krans av ekolllonlöv (eklöv, makens anm.) blev det också, dekorerad med kastanjer känns den riktigt höstig. Först fick den hänga på vår vrakhylla i vardagsrummet, men hela lägenheten luktade löv så den fick flytta ut på balkongen samtidigt som hjärtat flyttade in.

Min inredningsbibel har anlänt.



Det kom ett stort paket nerdimpandes i brevlådan i förra veckan. Som jag har gått och längtat efter det paketet och nu kom det! Jag slet upp omslagspappret och där låg den. Boken med stort B, Jeanne d´Arcs julbok. jag andades in doften av nytryckt bok och kände hur ett lugnt spred sig i hela kroppen, ett lugn som jag inte kännt på många år.

Jag slog upp första sidan men insåg att det var något som var fel. Boken som jag längtat efter i så många veckor kom inte till sin rätt i ett stökigt kök med en kladdig 1-åring som sträckte ut sina fingrar för att få talla på den, så den hamnade i bokstället i vardagsrummet och där står den nu, väntandes på det rätta tillfället.
Låter det konstigt? Isåfall är du inte den enda som tycker det! Men jag vill lusläsa den, insupa varendaste liten detalj och drömma mig bort till julen och det går INTE när lilla Bissingen står bredvid mig med ett kletigt kex i handen!

2008/09/15

Höstdepression.


Min stackars make lider varje år av "höstdepression".
Så fort kylan smyger sig på börjar han vanka av och an mumlandes "Nu är allt slut, ingen mer värme, ingen mer semester, bara mörka kalla mornar, allt dör, inget kul att se fram emot..."

När jag försöker lätta upp stämningen med:
"Men snart kommer ju vintern och det är väl mysigt..." så får jag bara ett bitskt "Vintern är bara kall, mörk och jävlig!" tillbaka.
Då försöker jag istället med:
"Men julen är ju mysig...Eller?"
"Ja det skulle väl vara den man får se fram emot, för den här jävliga hösten medför inget bra alls!"

Naiv som jag är försökte jag muntra upp maken med att göra en höstkrans som bordsdekoration igår, men tji fick jag.
"Uuuut med den!" gormade han "Jag vill inte bli påmind om att det är höst!"
"Men den är ju grön och fin, det är väl inte deprimerande..."
"Inte nu kanske, men snart dör väl den med!"

Efter en hetsig diskussion fick kransen lov att hänga på ytterdörren. På det viset behöver han bara se den 2 gånger om dagen, när han åker till jobbet och när han kommer hem...