2008/07/18

Lévangile de Noel & Vodka.


Igår var det dags för ännu en resa till Danmark. Denna gången var det maken, mamman och pappan som följde med. Lilla tjejen fick skapa kaos i fasterns hem under tiden.
Allting var noggrannt planerat, jag visste precis vart jag skulle och vad jag skulle köpa, jag fann ett fint franskt brev som finns uppe på Tradera och lite andra småsaker, planeringen funkade som den skulle.Fram tills jag hittade bordet med pärlor och smyckesdetaljer... Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag var helt förtrollad och mina händer fylldes snabbt, för snabbt, plötsligt är det någon vänligt sinnad själ som sträcker fram en ask till mig att lägga sakerna i. Jag vänder mig om mot denna ängel, och står öga mot öga med min make. Åh denna underbara människa som stöttar och sporrar mig varje dag, hela året. Utan han hade jag aldrig vågat genomföra min idé om att lägga ut mina skapelser till allmän beskådan.
På hemresan fick jag dåligt samvete över att även denna Danmarksresa helt ägnats åt mitt intresse och för att döva det tjatade jag på maken att han skulle köpa sig ett gäng lotter i spritlotteriet. Maken gav vika för tjatet och kom strax tillbaka med näven full. Därefter öppnade han en efter en nitlott samtidigt som han muttrade något ohörbart. Vid sista lotten upphörde muttrandet för att istället ge plats åt ett glädjetjut som fick en stor del av resenärerna att titta åt vårat håll. Maken hade vunnit. Högsta vinsten!
Resten av hemresan satt han med ena handen runt sin vodkaflaska och ett litet leende på läpparna...

1 kommentar:

Sara sa...

Vilken fin blogg du har. Gå gärna in på min blogg och se vad jag har gjort med bilden jag vann av dej på tradera på mantrivsjuhemma.blogspot.com mvh.Sara/butterfly-75